19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Pečenáče podle Jarči

Název Množství a jednotka
ryba 1000 gramů
koření na ryby
hladká mouka 4 lžíce
mletá sladká paprika
pálivá paprika
Zobrazit všechny ingredience

sladkokyselý nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 rovné lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
večeře
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 01 h.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme, můžeme posypat rybím kořením. Necháme chvíli odležet. Obalíme v mouce smíchané s mletou červenou sladkou popřípadě i pálivou paprikou a na oleji opečeme.Vychladlé naložíme do sladkokyselého nálevu. Po 2 - 3 dnech si pochutnáváme.
Sladkokyselý nálev si připravíme takto.
Dáme vařit vodu s octem, cukrem, solí a kořením. Než nálev zavaří očistíme a nakrájíme zeleninu na julienne. Tu povaříme v nálevu 5 minut.
Nálev necháme vychladnout a do studeného naložíme rybičky, nebo špekáčky, ale v tom případě vynecháme rybí koření, tymián a bazalku.


Další fotografie
 


RECEPTY

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno,... zobrazit recept

RECEPTY

Míchaný salát s rajčátky

Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...